• Vyhodnotenie súťaže Recykluj a vyhraj
          • Vyhodnotenie súťaže Recykluj a vyhraj

          • Naša škola sa aj tento školský rok zaregistrovala do 20. ročníka súťaže s firmou MILK-AGRO, spol. s.r.o.  „Recykluj a vyhraj“. Cieľom tejto súťaže bolo minimalizovať odpad, viesť žiakov separáciou odpadu k ochrane životného prostredia. Súťaž prebiehala vo viacerých kategóriách. Žiaci našej školy sa zapojili do dvoch kategórií – zberu hliníkových viečok výrobkov SABI a tetrapakov z čerstvého mlieka SABI. Usilovným zberom sme sa prebojovali do prvej desiatky ocenených škôl. V zbere hliníkových viečok Sabi v kategórii A2 sme sa umiestnili na 6. mieste. V zbere tetrapakov v kategórii B2 sme sa umiestnili na 1. mieste. Škola  získala poukážky, ktoré sme použili na nákup hodnotných cien vo veľkosklade APL v Prešove. Najusilovnejší zberači si odniesli hodnotné ceny. V kategórii A2 sa na prvom mieste umiestnil Matúš Bujňák (3 150 ks viečok) a za svoj usilovný zber získal tablet. V kategórii B2 vyhrala elektrickú kolobežku Katka Ištoňová (40 kg tetrapakov) a Lukáš Hovančík (26 kg tetrapakov) vyhral tablet. Aj ostatní zberači sa  tešili z pekných cien. 

            Ďakujeme žiakom a rodičom za spoluprácu a nezabudnite  aj naďalej recyklovať a zbierať  viečka, tetrapaky SABI.

            Mgr. A. Andraščíková

            Fotoalbum

             

        • Koničky mojo dva, šumne sce obidva
          • Koničky mojo dva, šumne sce obidva

          • Dňa 25. Júna 2023 sa v Toryse uskutočnil 2. ročník folklórno – kultúrneho podujatia pod názvom Koničky mojo dva, šumne sce obidva. V programe vystúpili  žiaci folklórneho súboru TORYŠANČEK. Sólistov nášho súboru Sofiu Máriu Bujňakovú, Adama Lazoríka, Filipa Lazoríka a dievčenskú spevácku skupinu doprevádzala ľudová hudba Antona Lazoríka, v ktorej účinkovali aj pán Jozef Lazorík a Jozef Višňovský. Program bol bohatý a účinkujúci žiaci nadobudli nové skúsenosti, keď sledovali ostatné hudobné telesá. 

            Mgr. Jozef Višňovský, Mgr. Lenka Pribulová  

            Fotoalbum

             

        • Vyhodnotenie súťaže ENGLISHSTAR
          • Vyhodnotenie súťaže ENGLISHSTAR

          • ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž umožní žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie, prispievať k vyhľadávaniu talentovaných žiakov.

            Tento školský rok sa po prvýkrát dňa 27.4.2023 zapojilo do súťaže v anglickom jazyku 10 statočných: Henrich Hradiský 3.A, Emma Ištoňová 3.A, Ema Mišenčíková 3.A, Soňa Bujňáková 3.B, Timea Janičová 3.B, Adam Lazorík 3.B, Sofia Mária Bujňaková 4.A, Klaudia Ištoňová 4.A, Viktória Molnárová 4.A a Leonard Ševčovič 4.A.

            Súťaže sa zúčastnilo 672 škôl a 22.105 súťažiacich z celého Slovenska. Žiaci súťažili v 9. kategóriách, každý ročník mal vlastnú kategóriu (STAR 1 – STAR 9). Základným kritériom bolo dosiahnutie najvyššieho počtu bodov (100 bodov). Súťažiaci s úspešnosťou 80% a viac, dostali diplom s vyobrazenou zlatou medailou. Každý účastník súťaže s úspešnosťou 100% Ema Mišenčíková 3.A a Viktória Molnárová 4.A, získal sťahovací batoh s logom súťaže a každý účastník obdržal malý darček.

            Som na Vás veľmi hrdá. Všetkým ešte raz srdečne blahoželám.

            Mgr. M. Bujňaková

          • ORGANIZÁCIA POSLEDNÉHO ŠKOLSKÉHO TÝŽDŇA

          • Vyučovanie v týchto dňoch (pondelok až štvrtok) prebieha v 1. a 2. ročníku od 8.00 - 11.00 hod., v 3. a 4. ročníku od 8.00 - 12.00 hod.

            PONDELOK: 26. 6. 2023

            - spoločné fotenie jednotlivých tried (sviatočné oblečenie)

            - odovzdávanie učebníc (knihy doma pogumovať, polepiť, ak je potrebné)

            - školské trhy (dukáty - výmena za vecné ceny)

            - vyhodnotenie zberových a iných súťaží (ANJ...)

            - upratovanie tried (žiaci si berú domov všetky pomôcky - kufríky, úbor..., odporúčame doniesť si napr. igelitovú alebo textilnú tašku na veci, ktoré sa im nezmestia do aktovky)

            UTOROK: 27. 6. 2023 - didaktické hry (športové oblečenie, desiata, voda, šiltovka, pršiplášť...)

            STREDA: 28. 6. 2023 - cvičenie v prírode (športové oblečenie, desiata, voda, šiltovka, pršiplášť...)

            ŠTVRTOK: 29. 6. 2023 - aktivity v triede, žiaci si môžu doniesť hry

            - rozlúčka so štvrtákmi

            PIATOK: 30. 6. 2023 - ráno príchod žiakov do školy o 8.00 hod. a o 8.30 hod. - sv. omša v kostole,

            po sv. omši - presun do školy, odovzdávanie vysvedčení

            V piatok bude SUCHÝ OBED.

            ŠKD funguje do štvrtka, v piatok už nebude v prevádzke.

        • Hradohranie
          • Hradohranie

          • V pondelok dňa 19. 6. 2023 sme sa za príjemného slnečného počasia vybrali navštíviť Spišský hrad. Na lúke pod hradom nás už čakali zaujímavé úlohy pod názvom HRADOHRANIE. Ide o jedinečné  podujatie spojenia športu a histórie. Úspešným absolvovaním všetkých úloh, každá skupina žiakov získala diplom, sladkú odmenu a možnosť pozrieť si divadelné predstavenie. Po návšteve Spišského hradu sme sa presunuli cez altánok, Biskupskú záhradu a Hodinovú vežu do rímskokatolíckej katedrály v Spišskej Kapitule. Zažili sme príjemný deň plný zážitkov, spoznávania a obdivovania slovenskej krásy.

            Mgr. Karin Adamková, Mgr. Jozef Višňovský

        • Malý remeselník
          • Malý remeselník

          • Dňa 13.6.2023 sa 5 deti predškolského veku zúčastnilo 4. ročníka Regionálneho remeselníckeho dňa s názvom "Malý remeselník" v areáli MŠ Kpt. Nálepku Lipany. Deti si vyskúšali rôzne remeselnícke práce, sledovali divadielko "O dedkovi kachliarovi" v podaní učiteliek MŠ. Zoznámili sa s procesom zhotovenia kachľovej pece a zároveň si ju vyskúšali postaviť podľa návodu. Spoznávali prácu kominára, na ktorého sa aj zahrali, kde pomocou komínovej štetky čistili komín. Pozorovali zhotovenie opálok, netradičných dekorácii, pletenia korbáčov z prútia a viazaním mašlí zdobili korbáče. Pomocou detských šijacích strojov spoznávali prácu krajčírok a dievčatá si ušili vlastné vrecúško. Pomocou enkaustických žehličiek maľovali vlastný obraz, ktorý si dozdobili pečiatkami. Veľkú radosť urobilo deťom aj maľovanie na tvár a rôzne tvarovanie balónov. 

            FOTOALBUM

            L. Michaleková

        • Kino Torysa
          • Kino Torysa

          • Kino Torysa

            V piatok 9.6.2023 žiaci strávili príjemné dopoludnie v Kine Torysa, kde si pozreli rozprávku Úžasný Mauric a pochutili si na popcorne. Mauric je kocúr ulice. Je všetkými  masťami mazaný a ako každá správna mačka myslí iba sám na seba. Jedného dňa zistí, že začína mať ľudské myšlienky a dokáže rozprávať. S partiou potkanov zažije zábavné a nebezpečné dobrodružstvo. Žiakom sa rozprávka páčila, sledovali ju so zatajeným dychom do úplného konca. Už teraz sa tešia na ďalšie predstavenie.

             

            Mgr. Mária Bujňáková

             

        • Výlet MŠ - Dinopark a ZOO Košice
          • Výlet MŠ - Dinopark a ZOO Košice

          • Deň detí sme tento rok oslávili azda najlepšie ako sme mohli, a to super výletom do Dinoparku a do ZOO v Košiciach. Už od rána nám slniečko pekne svietilo a cestu v autobuse sme si spríjemnili veselým spevom. V ZOO deti videli množstvo exotických zvierat, no azda najväčšou atrakciou bol Dinopark, v ktorom nespúšťali pohľady z obrovských dinosaurov a atrakcií, ktoré sa tam nachádzali. A aký by to bol Deň detí bez darčekov? Pri návrate do MŠ čakalo deti ešte jedno prekvapenie - darček, z ktorého sa veľmi tešili. Na ďalší deň si deti pochutnali ešte na osviežujúcom nanuku a veríme, že si z tohto výletu odniesli množstvo pekných zážitkov. 

            FOTOALBUM

            Mgr. M. Luteránová 

        • Matematický klokan – vyhodnotenie
          • Matematický klokan – vyhodnotenie

          • Diplom úspešného riešiteľa v tejto medzinárodnej súťaži získal žiak 2. A triedy TEO KENDEREŠ, ktorý sa zároveň zaradil medzi 20 % najúspešnejších riešiteľov v SR.

            Teovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!

            Mgr. Karin Adamková

          • Exkurzia Vyšný Slavkov

          • MDD - 1. jún je sviatkom detí, ktorý každoročne oslavujeme aj na našej škole. Počasie nám mimoriadne prialo, nevieme, či ho vymodlili deti, alebo pán farár vo Vyšnom Slavkove, ku ktorému sme sa vypravili na exkurziu.

            Privítal nás v oblečení, ktoré bolo tradičné pred sto rokmi, previedol nás vstupnou bránou, za ktorou sme nakukli do jeho tajomnej archy. V kostole nám vysvetlil, že tak ako strom nemôže žiť bez koreňov, tak neprežije národ, ktorý nepozná svoju históriu. Objasnil nám, kto boli sv. Cyril a Metod, knieža Rastislav, porozprával nám o našich svätcoch, Aj keď časť kostola sa renovuje, nášmu obdivu a pozornosti neušla svätyňa, ktorá je vymaľovaná a vyzdobená pozoruhodnými a zaujímavými obrazmi i sochami. Múzeum nás prenieslo do minulého storočia, kde sme si prezreli, ako žili naši predkovia, pán farár vo vojenskom oblečení oprášil starú sajdku aj iných veteránov a deti zasa upútali kone nielen pod kapotou, ale i ten živý so žriebätkom.

            Na záver nám pán kráľ zatrúbil slávnostnými fanfárami na odchod. Poďakovali sme sa za návštevu a šťastne sa vrátili domov.

            Mgr. A. Angelovičová

            Fotogaléria

          • ŠvP - deň štvrtý

          • Dnes úplne pohodový deň sme strávili v Tatranskej Lomnici. Tam sme mali možnosť stretnúť sa s policajtmi, hasičmi a záchranármi, a vyskúšať si niečo z ich dôležitej práce pre nás. Všelijaké atrakcie boli pre žiakov veľmi zaujímavé. Navštívili sme aj Múzeum Tanapu a obohatili i rozšírili si vedomosti z prírodovedy aj vlastivedy. Ešte sme stihli nakúpiť posledné darčeky a večer sme zavŕšili športovými hrami a opekačkou.

            S prianím pekných snov o návrate domov určite zaspíme všetci :-)

            Fotoalbum

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Torysa
        • 051/4597247
        • Torysa 26 082 76 Torysa Slovakia
        • 37942247
        • 2021882643
        • SK42 0200 0000 0018 8673 7558
        • SK47 0200 0000 0018 8673 7953
        • Mgr. Stanislav Holovač tel.: 051/4597247 mob.: 0910708374 e-mail: riaditel@zssmstorysa.sk
        • Mgr. Anežka Angelovičová tel.: 051/4597247 e-mail:anezkaangelovicova@zssmstorysa.sk
        • Mgr. Jana Hovancová tel.:051/4597353 e-mail: hovancovajana@zssmstorysa.sk
        • Magdaléna Sabolová tel.: 0918 733 919 e-mail: magdalenasabolova@zssmstorysa.sk
        • Pedagogickí a odborní zamestnanci školy poskytujú zákonným zástupcom žiakov pedagogické a odborné poradenstvo v čase konzultačných hodín. Odporúča sa zákonným zástupcom vopred sa na termíne konzultácie dohodnúť z dôvodu nepredvídateľných okolností (napr. zastupovanie a pod.) Mgr. S. Holovač (riaditeľ školy) - pondelok 13:00 - 15:00 hod. - utorok 13:00 - 15:00 hod. Mgr. A. Angelovičová - utorok 12:30 - 13:00 hod. - štvrtok 12:30 - 13:00 hod. Mgr. K. Adamková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. A. Andraščíková - utorok 13:00 - 13:30 hod. - štvrtok 13:00 - 13:30 hod. Mgr. M. Bujňaková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Bujňáková (ŠKD) - utorok 10:30 - 11:00 hod. - štvrtok 10:30 - 11:00 hod. Mgr. A. Čabáková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Farkašová - pondelok 13:45 - 14:15 hod. - streda 13:45 - 14:15 hod. Mgr. G. Michalíková - štvrtok 13:30 - 14:00 hod. Mgr. J. Višňovský - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod.
      • Prihlásenie