• Športové dopoludnie

          • Ani v posledné školské dni sme nezaháľali a v utorok (28. 6. 2022) sme využili pekné počasie na prechádzku do blízkeho okolia. Žiaci I. A, II. A, III. B a IV. A v pokojnom a pomalom tempe zvládli trasu s miernym prevýšením, cestou im bolo i do spevu (viď pridané video), naplnili si brušká dobrotami z batôžka dbajúc na dopĺňanie tekutín. Aby sa neprehriali, pochutili sme si na nanukoch, ktoré nám kúpil pán riaditeľ, za čo veľmi pekne ďakujeme. No i príroda nám poskytla ochladenie v studenej vode z potôčika, či v tieni stromov, ktoré sme míňali cestou.

          • Organizácia vyučovania - posledný školský týždeň

          • Milí rodičia a žiaci, chceme Vás oboznámiť s aktivitami, ktoré sa budú konať počas posledného školského týždňa. Vhodné je športové oblečenie, pokrývka hlavy, nezabudnúť si doniesť desiatu, vodu. Príchod ráno do školy do 8.00 hod.

            Organizácia vyučovania:

            - pondelok - (27. 6. 2022) aktivity na ihrisku, bude aj opekačka (špekáčiky budú zabezpečené, netreba nosiť svoje) od 8.00 - 11.00 hod. (0.- II. ročník), 8.00 - 11.30 hod. - (III. - IV. ročník),

            - utorok - (28. 6. 2022) aktivity s triednym učiteľom (upratovanie triedy, športovo - didaktické hry v triede i vonku podľa počasia, žiaci si môžu doniesť spoločenské hry) v čase od 8.00 - 11.00 hod. (0.- II. ročník), 8.00 - 11.30 hod. - (III. - IV. ročník),

            - streda - (29. 6. 2022) aktivity s triednym učiteľom v čase od 8.00 - 11.00 hod. (0.- II. ročník), 8.00 - 11.15 hod. - (III. ročník), IV. ročník - rozlúčková slávnosť (podľa inštrukcií triednych učiteľov),

            - štvrtok - (30. 6. 2022) slávnostné ukončenie školského roka - o 8.30 hod. - sv. omša v tunajšom kostole, po ukončení - presun do školy, odovzdávanie vysvedčení (triednická hodina).

            V pondelok - stredu bude po ukončení vyučovania obed, ŠKD bude v riadnej prevádzke.

            Vo štvrtok už obed nebude, ani ŠKD nebude v prevádzke (30. 6. 2022).

          • Zber bateriek a papiera

          • Ku koncu školského roka sme vyhodnotili zber bateriek a papiera, ktorý bol na našej škole realizovaný. Do zberu sa zapojilo viacero žiakov, ktorí boli ocenení peknými cenami. Najusilovnejšou zberačkou bola Petra Ištoňová. Tešíme sa, že si rodičia a žiaci čoraz viac uvedomujú potrebu starať sa o naše životné prostredie.

            Mgr. A. Andraščíková

            Fotogaléria

             

             

             

             

        • Výtvarná súťaž ,,Rodina na tričku"
          • Výtvarná súťaž ,,Rodina na tričku"

          • Dňa 21.6.2022 sme sa zapojili do výtvarnej súťaže s názvom ,,Rodina na tričku", ktorú organizovalo Komunitné centrum Lipany. Našu školu reprezentovali žiaci: Magdaléna Sabolová, Alexandra Jaššová, Klaudia Ištoňová, Branislav Varholik, Filip Križalkovič, Leonard Ševčovič. Úlohou súťažiacich bolo výtvarne znázorniť tému rodiny na  tričko.  Víťazom sa stali všetci zučastnení. Organizátorom patrí veľké ĎAKUJEM.

            Mgr. Martina Slaninová

          • Slávnostné otvorenie telocvične

          • 19. júna 2022 sme za prítomnosti p. starostu Ing. Jozefa Stedinu, poslancov obecného zastupiteľstva a verejnosti v areáli ZŠ s MŠ slávnostne otvorili telocvičňu, ktorú nám pri tejto príležitosti posvätil správca našej farnosti veľadôstojný p. farár Mgr. Pavol Vandžura. Po slávnostnom prestrihnutí pásky sa nám prihovoril p. riaditeľ Mgr. Stanislav Holovač. Slávnosť pokračovala kultúrnym programom Koníčky mojo dva, šumne sce obidva.

            Touto cestou sa chceme poďakovať p. starostovi Jozefovi Stedinovi, obecnému zastupiteľstvu a všetkým, vďaka ktorým sa túto telocvičňu podarilo v relatívne krátkom čase postaviť.

            Šport je najlepšou a doteraz ničím neprekonanou zdravou a zmysluplnou aktivitou na trávenie voľného času. Sme veľmi radi, že sme mohli otvoriť našu novú telocvičňu, ktorá je pre nás všetkých výzvou vstať od počítačov a urobiť niečo  pre svoje zdravie.

             

            Mgr. Stanislav Holovač

             

            Fotogaléria 

             

             

        • 1. miesto - medzinárodná výtvarná súťaž ,,Včielka Meduľka"
          • 1. miesto - medzinárodná výtvarná súťaž ,,Včielka Meduľka"

          • Pri príležitosti Dňa včiel sme sa so žiakmi zapojili do medzinárodnej  výtvarnej súťaže ,,Včielka Meduľka“. Táto súťaž bola určená deťom, ktoré sa učia slovenský jazyk v európskych školách. Organizátorom je Základná škola kráľa Tomislava Našice v Chorvátsku v spolupráci s ISEIA.eu. Náš žiak Filipko Križalkovič 4. A  v kategórii 1. stupeň ZŠ získal 1. MIESTO a žiačka Magduška Sabolová 4. A ČESTNÉ UZNANIE.

            Link, kde si môžete pozrieť vyhodnotenie súťažných prác:

            https://youtu.be/fnrXeZkhGAw

            Mladým umelcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

            Mgr. Karin Adamková

        • „Spolu múdrejší 3“
          • „Spolu múdrejší 3“

          • Naša škola sa zapojila v období od 17.1.2022 do 17.6.2022 do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR do programu doučovania „Spolu múdrejší 3“, ktorý bol realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR. V tomto projekte sa do doučovania zapojilo 9 kmeňových učiteľov školy, ktorí spolu odučili za celé obdobie 470 hodín, 747 žiakohodín a príprave venovali 296 hodín. Doučovania sa zúčastnilo 28 žiakov z našej školy. Išlo o žiakov z marginalizovanej rómskej komunity.

            Program Spolu múdrejší 3 je určený na podporu škôl, ktoré prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, ohrozených školským neúspechom, alebo žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom, budú vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v mimoškolských hodinách v stanovenom rozsahu. Doučovanie sa realizovalo v mimoškolských (popoludňajších) hodinách, so zameraním na predmety z tzv. hlavných vzdelávacích oblastí (slovenský jazyk, matematika) a bolo výlučne prezenčné.

            Všetkým zúčastneným patrí veľké Ďakujem!

            Mgr. Martina Slaninová, koordinátor projektu

        • „ČÍTAJME SI ...“ 2022
          • „ČÍTAJME SI ...“ 2022

          • Celoslovenský detský čitateľský maratón „ČÍTAJME SI...“ je aktivitou Linky detskej istoty, ktorá v spolupráci s knižnicami, školami a klubmi po celom Slovensku chce motivovať deti k čítaniu kníh a k pravidelným návštevám knižníc. Aj naša škola a hlavne naši šikovní žiaci sa zapojili do čitateľského maratónu, ktorý odštartoval 23.6.2022 o 8.00 hodine. Čítali sme rozprávku Alibaba a 40 zbojníkov. Žiaci po prečítaní jednej strany sa zapísali do prezenčnej listiny a za odmenu dostali záložku. Do maratónu sa zapojilo 80 žiakov, ktorým vyslovujem obrovské ĎAKUJEM!

            Mgr. Mária Bujňaková

            FOTOGALÉRIA

        • Recykluj a vyhraj - súťaž s MilkAgrom
          • Recykluj a vyhraj - súťaž s MilkAgrom

          • V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do 19. ročníka súťaže Recykluj a vyhraj, kde žiaci so svojimi rodinami zbierali hliníkové viečka z výrobkov Sabi a tetrapaky  z čerstvého mlieka Sabi.  Usilovným zberom sme sa prebojovali do prvej desiatky ocenených škôl. V zbere hliníkových viečok Sabi v kategórii A2 sme sa umiestnili na 4. mieste. V zbere tetrapakov v kategórii B2 sme sa umiestnili na 8. mieste. Škola  získala poukážky, ktoré sme použili na nákup hodnotných cien vo veľkosklade APL v Prešove. Najusilovnejšia zberačka Zuzana Ištoňová - kategória B2 (48 kg) za svoj usilovný zber získala tablet. Aj ostatní zberači sa  tešili z pekných cien. 

            Mgr. Agáta Andraščíková

            FOTOGALÉRIA

             

          • Zisťovanie záujmu o ŠKD v školskom roku 2022/2023

          • Milí rodičia, prosíme Vás, aby ste cez EDUPAGE (v časti PRIHLÁSENIE) vyjadrili svoj záväzný záujem o ŠKD v budúcom školskom roku 2022/2023. 

            VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE (VZN) č. 3/2022 o určení výšky mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť školského klubu detí, ktorého zriaďovateľom je Obec Torysa bude účinné od 1. 7. 2022, si môžete pozrieť na webovej stránke obce (link dolu).

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

             

            VZN č. 3/2022

        • Školský výlet - Belianska jaskyňa
          • Školský výlet - Belianska jaskyňa

          • Dňa 3. júna 2022 sa žiaci 1. a 3. ročníka stali malými turistami.  Naše kroky viedli do Belianskej jaskyne. Po menej náročnej túre sprevádzanej teplými lúčmi slnka sme dorazili k jaskyni. Prehliadka jaskyne trvala 70 minút, pri ktorej sme zdolali 874 schodov. Cestu nám spríjemnila sprievodkyňa, od ktorej sme sa dozvedeli veľa zaujímavých vecí. Zaujali nás predovšetkým sintrové vodopádypagodovité stalagmity i viaceré jazierka. Najviac nás očarila Hudobná sieň, v ktorej sa vďaka výborným akustickým podmienkam organizovali hudobné koncerty. Žiaci sa nedali zahanbiť a koniec prehliadky spríjemnili   piesňou  "Ked ja na Toryše", za čo si vyslúžili obrovský potlesk. Z výletu sme si odniesli veľa pekných zážitkov, rôzne suveníry a hlavne sme sa obohatili o nové poznatky.

            Mgr. A. Andraščíková

            FOTOGALÉRIA

             

        • MATEMATICKÝ KLOKAN - medzinárodná matematická súťaž
          • MATEMATICKÝ KLOKAN - medzinárodná matematická súťaž

          • Dňa 11. apríla 2022 sme sa zapojili do súťaže - MATEMATICKÝ KLOKAN. Ide o najväčšiu medzinárodnú matematickú súťaž na svete, ktorá je určená pre žiakov základných a stredných škôl. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o. Súťažné úlohy odkrývajú zaujímavosti matematiky, sú zamerané na rozvoj logického myslenia, pozornosti, pohotovosti  a matematickej spôsobilosti. Výsledky si môže každý riešiteľ pozrieť na stránke www.matematickyklokan.sk od 3. mája. Najlepším súťažiacim v našej škole je Henrich Hradiský (2. A), ktorému srdečne blahoželáme.

            Mgr. Karin Adamková 

        • MOJE NIE ZLU - 3. miesto
          • MOJE NIE ZLU - 3. miesto

          • So žiakmi sme sa zapojili do výtvarnej súťaže ,,Moje nie zlu". Ide o súťaž v pôvodnej tvorbe príbehov tematicky zameraných na prevenciu spoločensko-patologických javov. Cieľom súťaže je podporiť a rozvíjať autorskú tvorbu komiksových príbehov a umožniť stretnutie ich autorov s odborníkmi v rámci pracovného seminára. Žiačka našej školy Magdalénka Sabolová získala krásne 3. miesto v tejto súťaži.

            Magdalénke srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

            Mgr. Karin Adamková

          • Medzinárodný deň detí

          •  

               Ten čas ale rýchlo letí,

                zas k nám prišiel náš Deň detí.

             Veľa hier a zábavy,

              a tak sme sa dočkali.

             

            Tešili sa veru všetci,

            tu sa teda diali veci.

            Skákali sme, súťažili,

            zapojili všetky sily.

             

            Bol to ozaj pekný deň

            a nám splnil jeden sen.

            Už sa tešia o rok znova,

            všetci žiaci, celá škola.

                                                                                                        Mgr. J. Kušnír, Mgr. M. Polomská

            Fotogaléria 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Torysa
        • 051/4597247
        • Torysa 26 082 76 Torysa Slovakia
        • 37942247
        • 2021882643
        • SK42 0200 0000 0018 8673 7558
        • SK47 0200 0000 0018 8673 7953
        • Mgr. Stanislav Holovač tel.: 051/4597247 mob.: 0910708374 e-mail: riaditel@zssmstorysa.sk
        • Mgr. Anežka Angelovičová tel.: 051/4597247 e-mail:anezkaangelovicova@zssmstorysa.sk
        • Mgr. Jana Hovancová tel.:051/4597353 e-mail: hovancovajana@zssmstorysa.sk
        • Magdaléna Sabolová tel.: 0918 733 919 e-mail: magdalenasabolova@zssmstorysa.sk
        • Pedagogickí a odborní zamestnanci školy poskytujú zákonným zástupcom žiakov pedagogické a odborné poradenstvo v čase konzultačných hodín. Odporúča sa zákonným zástupcom vopred sa na termíne konzultácie dohodnúť z dôvodu nepredvídateľných okolností (napr. zastupovanie a pod.) Mgr. S. Holovač (riaditeľ školy) - pondelok 13:00 - 15:00 hod. - utorok 13:00 - 15:00 hod. Mgr. A. Angelovičová - utorok 12:30 - 13:00 hod. - štvrtok 12:30 - 13:00 hod. Mgr. K. Adamková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. A. Andraščíková - utorok 13:00 - 13:30 hod. - štvrtok 13:00 - 13:30 hod. Mgr. M. Bujňaková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Bujňáková (ŠKD) - utorok 10:30 - 11:00 hod. - štvrtok 10:30 - 11:00 hod. Mgr. A. Čabáková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Farkašová - pondelok 13:45 - 14:15 hod. - streda 13:45 - 14:15 hod. Mgr. G. Michalíková - štvrtok 13:30 - 14:00 hod. Mgr. J. Višňovský - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod.
      • Prihlásenie