• RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          •      Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa oznamuje, že dňa 26. 4. 2024 (piatok) v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a so súhlasom zriaďovateľa

            udeľuje RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre deti MŠ a žiakov ZŠ

            z organizačných a prevádzkových dôvodov (Deň učiteľov).

                 Zároveň oznamuje, že v tento deň nebude v prevádzke ŠJ (sanitačný deň).

             

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Pripnutím žltého kvietku na odev sme si znova pripomenuli Deň narcisov. Dobrovoľným príspevkom, vhodeným do pokladničky sa nám podarilo vyzbierať sumu 241 eur a poslať na konto Ligy proti rakovine. Úprimné poďakovanie patrí všetkým, ktorí podporili túto akciu. Najvzácnejší ľudia sú tí, ktorí slabým a chorým pripomínajú, prečo život stojí za to. Ďakujeme!

            Mgr. Farkašová Mária

            Mgr. Pribulová Lenka

        • Matematický klokan – vyhodnotenie
          • Matematický klokan – vyhodnotenie

          • Dňa 26.3.2024 sa do medzinárodnej matematickej súťaže zapojilo 11 žiakov z našej školy. V časovom limite 45 minút museli vyriešiť 18 úloh. Súťažilo sa v 3 kategóriách.

            Najúspešnejšou riešiteľkou v kategórii Klokanko 2 sa stala Katka Ištoňová z 2.A.

            V kategórii Klokanko 3 bola najlepšia Zuzka Ištoňová z 3.A.

            Henrich Hradiský zo 4.A získal najviac bodov v kategórii Klokanko 4.

            Všetkým riešiteľom srdečne blahoželáme.

            Mgr. K. Adamková, Mgr. M. Bujňaková

            Fotoalbum

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 9.4.2024 sa v našej škole uskutočnil zápis do 1. ročníka. Každý predškolák sa ukázal v tom najlepšom svetle. Vedel sa predstaviť, správne určiť geometrické tvary a farby. Niektorí zaspievali pesničky, zarecitovali básničky a riešili zadané úlohy.

            Predškoláci, Vy už vôbec nie ste malí,

            preto ste sa zapísali.

            Ste na našom zozname

            v septembri Vás čakáme.

            Už teraz sa na Vás tešíme!

            Kolektív ZŠ

            Fotoalbum

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok  18. 4. 2024 si v našej škole pripomenieme Deň narcisov. Žltým narcisom vyjadríme spolupatričnosť ľuďom, ktorí trpia onkologickým ochorením. V tento deň organizujeme finančnú pomoc, ktorú venujeme Lige proti rakovine. Zbierka bude použitá  pri realizácii projektov pre onkologických pacientov v priebehu celého roka.

            Ďakujeme!

            Mgr. Lenka Pribulová, Mgr. Mária Farkašová

        • Oznam k súťaži Recykluj a vyhraj
          • Oznam k súťaži Recykluj a vyhraj

          • Milí rodičia a žiaci!

            Súťaž v zbere Sabi viečok a tetrapakov končí 30.04.2024. Nazbierané viečka a tetrapaky je potrebné doniesť do štvrtka - t. j. do 25.04.2024. Nezabudnúť napísať meno žiaka a počet kusov - Sabi  viečka. Pri tetrapakoch prosím uviesť  hmotnosť. Info: Pre jednoduchšie počítanie (váženie) 35 ks tetrapakov = 1kg.

            Mgr. A. Andraščíková

             

        • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu
          • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu

          • Dňa 21. marca si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Ako prejav spolupatričnosti s ľuďmi s Downovým syndrómom si v tento deň na znak jedinečnosti obúvame rozdielne ponožky. Ukazujeme tak svetu, že rozdielnosť je fajn a aj keď sme každý iní, napriek tomu spolu ladíme ako naše rozdielne ponožky. 

        • Deň vody
          • Deň vody

          • Jedna kvapka, druhá kvapka
            voda, to je kamarátka.
            Bez nej sa žiť veru nedá,
            u nás to vie každá trieda.


            22. marec bol ten deň,
            keď sa nám splnil vodný sen.
            Teraz už vieme veľa o vode,
            bez nej to veru vôbec nepôjde.


            Kreslili sme všetci spolu,
            ozdobili našu školu.
            Presne podľa vodnej módy,
            zas bol pekný ten Deň vody.

            FOTOALBUM

        • SLÁVIK SLOVENSKA - ŠKOLSKÉ KOLO
          • SLÁVIK SLOVENSKA - ŠKOLSKÉ KOLO

          • O tom, že ľudský hlas je najkrajším hudobným nástrojom sa presvedčili účastníci školského kola speváckej súťaže Slávik Slovenska 19. 3. 2024. Speváci, ktorí interpretovali ľudové piesne z nášho rodného kraja boli rozdelení do dvoch súťažných kategórií. Porota, zložená z učiteľov našej školy si okrem intonačných schopností všímala aj úroveň prejavu všetkých účinkujúcich a kvalitu piesňového materiálu.

            Napokon sa rozhodla takto: I. KATEGÓRIA

            1. Filip Lazorík 2.B
            2. Dianka Knutová 1.A
            3. Barborka Angelovičová 2.B

            II. KATEGÓRIA

            1. Adam Lazorík 4.B
            2. Timea Janičová 4.B
            3. Emma Ištoňová 4.A

            V okresnom kole budú našu školu reprezentovať víťazi školského kola Filip Lazorík a Adam Lazorík. Držíme im palce.

            Mgr. Jozef Višňovský

            FOTOALBUM

        • Kde bolo, tam bolo
          • Kde bolo, tam bolo

          • V piatok, 15. marca, sa štyri žiačky našej školy- K. Ištoňová, Z. Ištoňová, T. Janičová a E. Ištoňová zúčastnili literárneho kvízu v Mestskej galérii v Lipanoch „Kde bolo, tam bolo“. Tento rok bol inšpirovaný rozprávkovým príbehom o Pipi Dlhej Pančuche. Jednotlivé družstvá si mohli preveriť svoje vedomosti v zaujímavých kvízoch, súťažiach a iných aktivitách. Príjemným spestrením bolo divadelné predstavenie aj spoločný tanec. To najlepšie však prišlo v závere súťažného predpoludnia. Naše dievčatá obsadili po sčítaní všetkých bodov skvelé druhé miesto. Blahoželáme im a ďakujeme za ukážkovú reprezentáciu našej školy. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto podujatia. 

            Mgr. M. Polomská

            Fotoalbum

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

          • Umelecký prednes je prostriedkom na vyjadrenie vlastných pocitov, záujmov, názorov a postojov prostredníctvom zvolených literárnych textov a vlastného rečového prejavu. Osobnostná, názorová a estetická sebaprezentácia na verejnom vystúpení vedie interpreta k rozvíjaniu jeho predstáv, emócií, myslenia a k zdokonaľovaniu jeho reči, výrazu i kontaktu s publikom. V tomto roku sa koná jubilejný 70. ročník súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Po výbere z triednych kôl sa školského kola tejto súťaže zúčastnilo 18 žiakov našej školy, ktorí vo štvrtok 7.3.2024 predniesli a zarecitovali zaujímavé literárne texty.  A teda, bolo sa na čo pozerať, aj koho počúvať. Prekvapili nás najmladší žiaci – druháci, ktorí začali zbierať skúsenosti prvýkrát v tomto roku, ale aj skúsenejší tretiaci a štvrtáci. Recitátor striedal recitátora, až napokon porota mala ťažkú úlohu – vybrať 3 najlepších. A takto to dopadlo:

            1. miesto - Kristína Sabolová 3.A (postup na okresné kolo)

            2. miesto - Boris Hovančík 4.A

            3. miesto – Soňa Bujňáková 4. B

            Porota udelila aj cenu za výber textu, ktorú si odniesol Henrich Hradiský – 4. A

            Ďakujem všetkým zúčastneným za ich čas a prípravu na súťaž, a želám veľa chuti objavovať krásu literárnej tvorby.

            Mgr. Adriána Čabáková

            FOTOALBUM

          • KARNEVAL

          • Oznamujeme všetkým žiakom školy a ich rodičom, že v piatok (9. 2. 2024) sa uskutoční KARNEVAL. Po príchode do školy (7:45 hod.) pôjdu všetci žiaci do tried. Na prvej hodine sa prezlečú a pripravia všetko, čo budú potrebovať. Spolu sa presunú do telocvične, kde o 9: 00 hod. začne predstavovanie a prezentácia masiek, hry, tanec, tombola... Nezabudnite si doma svoje lístky! Predpokladaný záver 1. - 2. ročník o 11:30 hod., 3. a 4. roč. o 11:45 hod., potom sa žiaci presunú na obed. Tešíme sa na spoločnú fašiangovú oslavu!

             

          • Výpis hodnotenia výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov za I. polrok školského roka 2023/2024

          • Vedenie školy oznamuje, že v posledný vyučovací deň prvého polroka školského roka - 31. 1. 2024 na poslednej vyučovacej hodine - škola vydá žiakom výpis hodnotenia vyučovacích predmetov a správania žiaka za prvý polrok. Tento výpis nie je verejnou listinou.

            Z nášho školského informačného systému budú zaslané výpisy elektronickou formou. Žiakom, ktorých rodičia nemajú aktívne rodičovské kontá, bude výpis vydaný osobne v listinnej podobe.

            Po zverejnení výpisov dostanete (žiaci a rodičia) správu do mobilnej aplikácie. Kliknutím na túto správu sa zobrazí možnosť stiahnuť si výpis. Následne stlačte tlačidlo 'Podpísať', aby mala škola spätnú väzbu, že ste výpis videli. Výpis bude naďalej k dispozícii v príslušnom polroku.

            Pozn: Tlačidlo 'Podpísať' sa nachádza len v rodičovskom konte. Ak sa prihlásite prostredníctvom žiackeho konta, toto tlačidlo neuvidíte.

             

            Ako pristupovať k hodnoteniu žiakov

            Najmä s citom a toleranciou. Výpis si môžete pozrieť, prekonzultovať s dieťaťom dosiahnuté výsledky a povzbudiť ho do ďalšieho vzdelávania. Pokúste sa ako rodičia brať polročné hodnotenie ako informáciu, kde by dieťa potrebovalo pomôcť, podporiť, povzbudiť, alebo aj zaslúžene pochváliť.

             

            Návod: Žiak/rodič - ako si pozriem výpis známok v mobilnej aplikácii?

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Dňa 12.12.2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Súťaže sa zúčastnili žiaci 3. a 4. ročníka. Medzi úspešných riešiteľov patrí: Teo Kendereš 3. A, Matúš Novotný 3. A, Ninka Kocúreková 3. A,  Zuzka Ištoňová 3. A, Adrián Bodnár 3.A, Šimon Angelovič 3. A, Henrich Hradiský 4. A, Emil Laci 4. A, Adam Lazorík 4. B, Soňa Bujňáková 4. B. Do okresného kola tejto súťaže postupujú žiaci Teo Kendereš a Henrich Hradiský.

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy v ďalších súťažiach.

            Mgr. Karin Adamková

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • V dňoch od 22.9.2023 do 15.12.2023 sme v našej škole uskutočnili verejnú zbierku "Biela pastelka" , ktorá patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Cieľom zbierky bolo získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. 

            Zbierka prebiehala formou stacionárnych pokladničiek, ktoré boli umiestnené v priestoroch ZŠ a MŠ. Aj vďaka Vám sme prispeli sumou 156 eur.

            Za všetky Vaše príspevky ĎAKUJEME!

            Mgr. Lenka Pribulová

          • OZNAM

          •  Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods. 5)

             

            poskytuje deťom a žiakom dňa 22. 12. 2023 (piatok) RIADITEĽSKÉ VOĽNO z organizačných dôvodov. 

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke ŠKD, MŠ a ani ŠJ (ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ).

             

            Vo štvrtok (21. 12. 2023) bude skrátené vyučovanie:

            1. - 2. ročník do 11. 00 hod.,

            3. - 4. ročník do 11. 30 hod., potom sa žiaci presunú na obed.

            Vo štvrtok je ŠJ ešte v prevádzke,  MŠ je v prevádzke do 12. 30 hod., ŠKD už v prevádzke nebude. Ďakujeme za porozumenie.

            Školská jedáleň (ŠJ), MŠ, ŠKD, ZŠ budú opäť v prevádzke po prázdninách 8. 1. 2024.

            S prianím pokojných sviatkov

            riaditeľ školy - Mgr. S. Holovač

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Torysa
      • 051/4597247
      • Torysa 26 082 76 Torysa Slovakia
      • 37942247
      • 2021882643
      • SK42 0200 0000 0018 8673 7558
      • SK47 0200 0000 0018 8673 7953
      • Mgr. Stanislav Holovač tel.: 051/4597247 mob.: 0910708374 e-mail: riaditel@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Anežka Angelovičová tel.: 051/4597247 e-mail:anezkaangelovicova@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Jana Hovancová tel.:051/4597353 e-mail: hovancovajana@zssmstorysa.sk
      • Magdaléna Sabolová tel.: 0918 733 919 e-mail: magdalenasabolova@zssmstorysa.sk
      • Pedagogickí a odborní zamestnanci školy poskytujú zákonným zástupcom žiakov pedagogické a odborné poradenstvo v čase konzultačných hodín. Odporúča sa zákonným zástupcom vopred sa na termíne konzultácie dohodnúť z dôvodu nepredvídateľných okolností (napr. zastupovanie a pod.) Mgr. S. Holovač (riaditeľ školy) - pondelok 13:00 - 15:00 hod. - utorok 13:00 - 15:00 hod. Mgr. A. Angelovičová - utorok 12:30 - 13:00 hod. - štvrtok 12:30 - 13:00 hod. Mgr. K. Adamková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. A. Andraščíková - utorok 13:00 - 13:30 hod. - štvrtok 13:00 - 13:30 hod. Mgr. M. Bujňaková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Bujňáková (ŠKD) - utorok 10:30 - 11:00 hod. - štvrtok 10:30 - 11:00 hod. Mgr. A. Čabáková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Farkašová - pondelok 13:45 - 14:15 hod. - streda 13:45 - 14:15 hod. Mgr. G. Michalíková - štvrtok 13:30 - 14:00 hod. Mgr. J. Višňovský - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod.
    • Prihlásenie