• Biblia očami detí a mládeže
          • Biblia očami detí a mládeže

          • Žiaci našej školy sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže s názvom Biblia očami detí a mládeže, ktorá je zameraná na zobrazenie Biblie a jej miesta v živote človeka. Najkrajšie práce zo školského kola postúpili do diecézneho kola v Košiciach. Cenu poroty získal náš žiak Filipko Križalkovič, ktorý výtvarne stvárnil scénu z Knihy Skutkov apoštolov s názvom ,,Búrlivé more – cesta do Ríma“. 

            Filipkovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa umeleckých nápadov!

            Mgr. Karin Adamková

             

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 28. 4. 2022 sme pripnutím žltého kvietku na odev vyjadrili podporu svojim rovesníkom, ktorí bojujú so zákernou chorobou. V tento deň bola celá škola zaplavená žltými narcismi. Dobrovoľným príspevkom, vhodeným do pokladničky sa nám podarilo vyzbierať sumu 490, 03 eur a odoslať na konto Ligy proti rakovine.  

            Úprimné poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa do akcie zapojili! 

            Mgr. Karin Adamková, Mgr. Mária Farkašová

          • Exkurzia na farskom úrade

          • Viete, kto  je svätý Vavrinec? Svätý Vavrinec je patrónom knihovníkov a archivárov. Zaujímalo nás, aký archív, koľko a akých kníh má náš pán farár Mgr. Pavol Vandžura. Dozvedeli sme sa, že okrem kníh zo súčasnej doby má aj veľmi cenné a historicky vzácne knihy.  Na farskom úrade sme strávili príjemné popoludnie a dozvedeli sme sa aj to, čo v knihách nenájdeme. V mene všetkých žiakov sa chcem veľmi pekne poďakovať za milé pozvanie a prezentáciu vzácnych kníh.

            Mgr. M. Bujňaková

            FOTOGALÉRIA

        • Medzinárodný deň florbalu
          • Medzinárodný deň florbalu

          • V utorok 12.4.2022 sme sa zapojili do projektu „Všetci s florbalkami do školy!“, a to s upriamením pozornosti žiakov na Medzinárodný deň florbalu, ktorý sme si pripomenuli práve v tento deň.

            V rámci hodín Telesnej a športovej výchovy si tak žiaci vyskúšali viaceré hrové činnosti týkajúce sa florbalu. Učili a precvičovali si vedenie loptičky, prihrávky, streľbu na bránku a vyskúšali si i krátky florbalový zápas medzi sebou. „Florbalový deň“ sme trávili v kultúrnom dome, ale aj na multifunkčnom ihrisku pri našej škole.

            Veríme, že žiakov táto hra „chytila za srdce“, a napriek tomu, že sa mnohí stretli s „florbalkou“ vôbec prvýkrát, spoločne budeme budovať kladný vzťah k tomuto športu. Spolu so žiakmi sme prežili zaujímavý a veselý deň.

            ŠPORTU ZDAR! 

            #medzinarodnydenflorbalu #zssmstorysa #florbalovyden #vsetcisflorbalkamidoskoly

             

                                                                                Mgr. A. Čabáková, Mgr. J. Kušnír

            FOTOALBUM

          • Recykluj a vyhraj - súťaž

          • Milí rodičia a žiaci!

            Súťaž v zbere sabi viečok a tetrapakov končí 29.4.2022. Svoje nazbierané viečka a tetrapaky je potrebné doniesť do budúceho štvrtka - t.j. do 28.4.2022. Nezabudnúť napísať počet alebo hmotnosť.

            Pre jednoduchšie počítanie (váženie) info: cca. 34,5 ks tetrapaku = 1kg.

            Mgr. A. Andraščíková

             

          • Deň matiek - pozvánka

          • Milé naše mamičky,

            radi by sme oslávili spolu s Vami Deň matiek. Žiaci našej školy si pre Vás pripravili pútavý program, ktorým by Vás chceli potešiť, preto prijmite naše pozvanie dňa 9. mája 2022 o 14.00 hod. a príďte s nami stráviť slávnostné popoludnie v Kultúrnom dome v Toryse. Tešíme sa na stretnutie s Vami!

             

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

             

        • DEŇ ZEME
          • DEŇ ZEME

          • Dňa 22.apríla mala naša planéta ZEM opäť svoj veľký deň. Vyučovanie na našej škole prebiehalo trochu netradične, ale o to zaujímavejšie. Bolo obohatené o  rozhovory, rôzne prezentácie či zaujímavé aktivity spojené s ochranou životného prostredia. Už počas celého roka žiaci spolu s pani učiteľkami plnia jednotlivé aktivity zamerané na zber a triedenie odpadu. Uvedomujú si, že ochrana prírody a životného prostredia je nevyhnutnou podmienkou pre zachovanie našej planéty, našej matky Zeme.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili aktivít ku Dňu Zeme.

            Mgr. A. Andraščíková

            Fotogaléria

             

        • Mama, tato čítajte mi rozprávky
          • Mama, tato čítajte mi rozprávky

          • Mesiac MAREC je mesiacom knihy. Pri tejto príležitosti každý triedny učiteľ oslovil rodičov svojich žiakov, či by si našli čas a prišli do triedy, ktorú navštevuje ich dieťa, prečítať rozprávku. A veru tento mini projekt Mama, tato čítajte mi rozprávky sa vydaril a naši milí a veľmi vzácni rodičia prišli a aj nám prečítali rozprávky. Žiaci boli veľmi nadšení a aj hodina čítania sa stala oveľa zaujímavejšou. Chcem sa veľmi pekne poďakovať rodičom za odvahu a za čas, ktorý strávili v našej škole. Veľmi si to vážime!  A čo dodať na záver?

            Čítajme deťom 20 minút denne, každý deň! Tak si vybudujeme vzájomnú dôveru, pocit istoty, ochrany, pravého zázemia, ktoré každý malý, ale aj veľký človek potrebuje.

            Mgr. Mária Bujňaková

            FOTOALBUM

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Dňa 28. 4. 2022 v našej škole organizujeme finančnú zbierku v spolupráci s Ligou proti rakovine ,,DEŇ NARCISOV“. Dobrovoľným príspevkom a pripnutím žltého narcisu na odev podporíme myšlienku spolupatričnosti s chorými ľuďmi.

            Za podporu tejto akcie vopred ĎAKUJEME!

          • Preberanie AG-samotestov

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými samotestami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť dnes t.j. 28.3.2022, 29.3.2022 (utotok), 30.3.2022 (streda), 31.3.2022 (štvrtok) a 1.4.2022 (piatok) v čase od 8:00 hod. do 16:00 hod. na vrátnici školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení (respirátor, dezinfekcia, odstup).

            Prevzatie samotestov potvrdí rodič svojím podpisom, ktorým sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Za použitie samotestov je zodpovedný rodič, jeho povinnosťou je vykonanie samotestu potvrdiť škole – ideálne prostredníctvom edupage /žiadosti,vyhlásenia - domáci AG samotest výsledok/, prípadne emailom, SMS alebo v krajných prípadoch písomným potvrdením. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole neodkladne oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • „Voda je najdôležitejšie a nenahraditeľné médium, bez ktorého nemôže existovať Zem, ani samotný život.“

            Pri príležitosti Svetového dňa vody sme si  22. marca  na našej škole pripomenuli mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia i pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Počas vyučovacích hodín sa žiaci cez rôzne aktivity či prezentácie oboznámili s dôležitosťou a významom vody pre ľudí, rastliny a živočíchy. Triedni učitelia pripravili pre žiakov rôzne tvorivé úlohy – kvízy, hry, ktoré informovali o nenahraditeľnosti vody. Okrem ochutnávky vody sme sa rozprávali o vode, kolobehu vody, znečisťovaní a o spôsobe šetrenia vody.  Tému vody žiaci vystihli aj v pekných výtvarných prácach v podobe kvapky, mora či výroby čeleniek.

            Mgr. A. Andraščíková

            FOTOGALÉRIA

             

             

          • Ponožková výzva 2022 - Byť odlišným je krásne !

          • Symbolika tohto dňa sa premieta do dátumu 21.3. Ľudia s týmto syndrómom majú práve o jeden 21.chromozóm naviac – tri namiesto dvoch. Ak sa pýtate, prečo sa stali symbolom tohto celosvetového dňa ponožky, odpoveďou je práve charakteristický tvar chromozómu, ktorý ich nápadne pripomína.A prečo si v tento deň obúvame rozličné ponožky ? Pretože aj keď je každý z nás iný, práve táto inakosť robí náš svet pestrejším, krajším a lepším!Táto výzva je určená pre všetkých, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom.

            Aj  naši žiaci v ŠKD sa zapojili do tejto výzvy a podporili detičky s Dawnovým syndrómom.

            Ďakujeme !

            Mgr. Mária Bujňáková

            Fotogaléria

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z., bude žiakom udelené RIADITEĽSKÉ VOĽNO dňa 25. 3. 2022 z organizačných a prevádzkových dôvodov.

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • Činnosť CVČ

          • Riaditeľstvo  ZŠ s MŠ Torysa, oznamuje všetkým zákonným zástupcom žiakov, ktorí sú zapísaní v CVČ, že od 1.3. 2022 je obnovená činnosť CVČ.

            Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť CVČ pri ZŠ s MŠ Torysa za obdobie od 1.3.2022 do 30.6.2022 je uverejnený na edupage.

             

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Hviezdoslavov Kubín je najstaršou celoštátnou postupovou súťažou a prehliadkou v umeleckom prednese poézie a prózy. Umeleckým prednesom sa zaplnila naša škola dňa 9.3.2022, kedy sa konalo školské kolo. 15 súťažiacich sa snažilo svojim prednesom zaujať nielen porotu, ale aj ostatných súťažiacich. Podarilo sa to Magdalénke Sabolovej, ktorá sa stala absolútnou víťazkou a bude našu školu reprezentovať na okresnom kole 30.3.2022 v Sabinove. Magdalénka, držíme Ti palce!

             

             

            I. kategória (2. – 4. ročník) – POÉZIA

            1. miesto: Alexandra Jaššová  - 4.B

            2. miesto: Sofia Mária Bujňaková – 3.A

            3. miesto: Boris Hovančík – 2.A

            I. kategória (2. - 4. ročník) - PRÓZA

            1. miesto: Magdalénka Sabolová – 4.A

            2. miesto: Filip Križalkovič - 4.A

            3. miesto: Peter Sabol – 4.B

             

            Za účasť všetkým zúčastneným patrí obrovské ĎAKUJEM!

            Mgr. M. Bujňaková, Mgr. M. Polomská

             

            FOTOALBUM

          • Preberanie AG testov

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými samotestami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť dnes t.j. 15.2.2022, 16.2.2022 (streda), 17.2.2022 (štvrtok) a 18.2.2022 (piatok) v čase od 8:00 hod. do 16:00 hod. na vrátnici školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení (respirátor, dezinfekcia, odstup).

            Prevzatie samotestov potvrdí rodič svojim podpisom, ktorým sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Za použitie samotestov je zodpovedný rodič, jeho povinnosťou je vykonanie samotestu potvrdiť škole – ideálne prostredníctvom edupage /žiadosti,vyhlásenia - domáci AG samotest výsledok/, prípadne emailom, SMS alebo v krajných prípadoch písomným potvrdením. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole neodkladne oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

          • ŠKD

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že ŠKD bude opäť v riadnej prevádzke (pre všetkých zapísaných žiakov) od pondelka - t. j. 14.2.2022

             

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • OZNAM ŠKD

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje všetkým  zákonným zástupcom žiakov, ktorí navštevujú ŠKD, že z dôvodu šírenia ochorenia Covid-19 počínajúc dnešným dňom bude prevádzka ŠKD uzavretá až do odvolania.

            O opätovnom spustení prevádzky ŠKD budú rodičia včas informovaní.

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • "Spolu múdrejší 3"

          • Milí rodičia,

            vzhľadom na pozitívne ohlasy projektu "Spolu múdrejší 2" sme sa zapojili aj do projektu "Spolu múdrejší 3". Samotný projekt (doučovanie žiakov) prebieha od 17.1.2022 do 17.6.2022.

            Mgr. Martina Slaninová, koordinátor projektu

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Torysa
      • 051/4597247
      • Torysa 26 082 76 Torysa Slovakia
      • 37942247
      • 2021882643
      • SK42 0200 0000 0018 8673 7558
      • SK47 0200 0000 0018 8673 7953
      • Mgr. Stanislav Holovač tel.: 051/4597247 mob.: 0910708374 e-mail: riaditel@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Anežka Angelovičová tel.: 051/4597247 e-mail:anezkaangelovicova@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Jana Hovancová tel.:051/4597353 e-mail: hovancovajana@zssmstorysa.sk
      • Magdaléna Sabolová tel.: 0918 733 919 e-mail: magdalenasabolova@zssmstorysa.sk
      • Pedagogickí a odborní zamestnanci školy poskytujú zákonným zástupcom žiakov pedagogické a odborné poradenstvo v čase konzultačných hodín. Odporúča sa zákonným zástupcom vopred sa na termíne konzultácie dohodnúť z dôvodu nepredvídateľných okolností (napr. zastupovanie a pod.) Mgr. S. Holovač (riaditeľ školy) - pondelok 13:00 - 15:00 hod. - utorok 13:00 - 15:00 hod. Mgr. A. Angelovičová - utorok 12:30 - 13:00 hod. - štvrtok 12:30 - 13:00 hod. Mgr. K. Adamková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. A. Andraščíková - utorok 13:00 - 13:30 hod. - štvrtok 13:00 - 13:30 hod. Mgr. M. Bujňaková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Bujňáková (ŠKD) - utorok 10:30 - 11:00 hod. - štvrtok 10:30 - 11:00 hod. Mgr. A. Čabáková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Farkašová - pondelok 13:45 - 14:15 hod. - streda 13:45 - 14:15 hod. Mgr. G. Michalíková - štvrtok 13:30 - 14:00 hod. Mgr. J. Višňovský - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod.
    • Prihlásenie