• Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • „Voda je najdôležitejšie a nenahraditeľné médium, bez ktorého nemôže existovať Zem, ani samotný život.“

            Pri príležitosti Svetového dňa vody sme si  22. marca  na našej škole pripomenuli mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia i pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Počas vyučovacích hodín sa žiaci cez rôzne aktivity či prezentácie oboznámili s dôležitosťou a významom vody pre ľudí, rastliny a živočíchy. Triedni učitelia pripravili pre žiakov rôzne tvorivé úlohy – kvízy, hry, ktoré informovali o nenahraditeľnosti vody. Okrem ochutnávky vody sme sa rozprávali o vode, kolobehu vody, znečisťovaní a o spôsobe šetrenia vody.  Tému vody žiaci vystihli aj v pekných výtvarných prácach v podobe kvapky, mora či výroby čeleniek.

            Mgr. A. Andraščíková

            FOTOGALÉRIA

             

             

          • Ponožková výzva 2022 - Byť odlišným je krásne !

          • Symbolika tohto dňa sa premieta do dátumu 21.3. Ľudia s týmto syndrómom majú práve o jeden 21.chromozóm naviac – tri namiesto dvoch. Ak sa pýtate, prečo sa stali symbolom tohto celosvetového dňa ponožky, odpoveďou je práve charakteristický tvar chromozómu, ktorý ich nápadne pripomína.A prečo si v tento deň obúvame rozličné ponožky ? Pretože aj keď je každý z nás iný, práve táto inakosť robí náš svet pestrejším, krajším a lepším!Táto výzva je určená pre všetkých, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom.

            Aj  naši žiaci v ŠKD sa zapojili do tejto výzvy a podporili detičky s Dawnovým syndrómom.

            Ďakujeme !

            Mgr. Mária Bujňáková

            Fotogaléria

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z., bude žiakom udelené RIADITEĽSKÉ VOĽNO dňa 25. 3. 2022 z organizačných a prevádzkových dôvodov.

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • Činnosť CVČ

          • Riaditeľstvo  ZŠ s MŠ Torysa, oznamuje všetkým zákonným zástupcom žiakov, ktorí sú zapísaní v CVČ, že od 1.3. 2022 je obnovená činnosť CVČ.

            Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť CVČ pri ZŠ s MŠ Torysa za obdobie od 1.3.2022 do 30.6.2022 je uverejnený na edupage.

             

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Hviezdoslavov Kubín je najstaršou celoštátnou postupovou súťažou a prehliadkou v umeleckom prednese poézie a prózy. Umeleckým prednesom sa zaplnila naša škola dňa 9.3.2022, kedy sa konalo školské kolo. 15 súťažiacich sa snažilo svojim prednesom zaujať nielen porotu, ale aj ostatných súťažiacich. Podarilo sa to Magdalénke Sabolovej, ktorá sa stala absolútnou víťazkou a bude našu školu reprezentovať na okresnom kole 30.3.2022 v Sabinove. Magdalénka, držíme Ti palce!

             

             

            I. kategória (2. – 4. ročník) – POÉZIA

            1. miesto: Alexandra Jaššová  - 4.B

            2. miesto: Sofia Mária Bujňaková – 3.A

            3. miesto: Boris Hovančík – 2.A

            I. kategória (2. - 4. ročník) - PRÓZA

            1. miesto: Magdalénka Sabolová – 4.A

            2. miesto: Filip Križalkovič - 4.A

            3. miesto: Peter Sabol – 4.B

             

            Za účasť všetkým zúčastneným patrí obrovské ĎAKUJEM!

            Mgr. M. Bujňaková, Mgr. M. Polomská

             

            FOTOALBUM

          • Preberanie AG testov

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými samotestami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť dnes t.j. 15.2.2022, 16.2.2022 (streda), 17.2.2022 (štvrtok) a 18.2.2022 (piatok) v čase od 8:00 hod. do 16:00 hod. na vrátnici školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení (respirátor, dezinfekcia, odstup).

            Prevzatie samotestov potvrdí rodič svojim podpisom, ktorým sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Za použitie samotestov je zodpovedný rodič, jeho povinnosťou je vykonanie samotestu potvrdiť škole – ideálne prostredníctvom edupage /žiadosti,vyhlásenia - domáci AG samotest výsledok/, prípadne emailom, SMS alebo v krajných prípadoch písomným potvrdením. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole neodkladne oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

          • ŠKD

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že ŠKD bude opäť v riadnej prevádzke (pre všetkých zapísaných žiakov) od pondelka - t. j. 14.2.2022

             

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • OZNAM ŠKD

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje všetkým  zákonným zástupcom žiakov, ktorí navštevujú ŠKD, že z dôvodu šírenia ochorenia Covid-19 počínajúc dnešným dňom bude prevádzka ŠKD uzavretá až do odvolania.

            O opätovnom spustení prevádzky ŠKD budú rodičia včas informovaní.

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • "Spolu múdrejší 3"

          • Milí rodičia,

            vzhľadom na pozitívne ohlasy projektu "Spolu múdrejší 2" sme sa zapojili aj do projektu "Spolu múdrejší 3". Samotný projekt (doučovanie žiakov) prebieha od 17.1.2022 do 17.6.2022.

            Mgr. Martina Slaninová, koordinátor projektu

        • "Spolu múdrejší 2"
          • "Spolu múdrejší 2"

          • Naša škola sa zapojila v období od 1.10.2021 do 17.12.2021 do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR do programu doučovania „Spolu múdrejší 2“. V tomto projekte sa do doučovania zapojilo 9 kmeňových učiteľov školy, ktorí odučili za celé obdobie 353 hodín a doučili  59 žiakov z našej školy.

            Cieľom tejto výzvy bolo podporiť projekty zamerané na vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, ako aj na elimináciu rizika opakovania ročníkov a predčasného ukončenia vzdelávania žiakov. Prostredníctvom naplnenia tohto čiastkového cieľa, ktorým je zmierňovanie dopadov pandémie vo vzdelávaní na základných školách ako aj zmiernenie negatívneho dopadu pandémie na ďalšie vzdelávanie žiakov.

            Doučovanie sa realizovalo v mimoškolských (popoludňajších) hodinách, so zameraním na predmety z tzv. hlavných vzdelávacích oblastí (slovenský jazyk, matematika) a bolo výlučne prezenčné. Tento projekt mal pozitívne ohlasy, preto sme rozhodnutí zapojiť sa aj do projektu  „Spolu múdrejší 3“.

            Všetkým zúčastneným patrí veľké „Ďakujem!“.

            Mgr. Martina Slaninová, koordinátor projektu

          • Preberanie Ag testov II.

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými testami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť dnes, t.j. 17.1.2022 od 12:30 do 16:30 alebo  od 18.1. do 20.1. (utorok až štvrtok) v čase od 8:00 do 16:30 hod. na vrátnici školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení (rúško, dezinfekcia, odstup).

            Prevzatie samotestov potvrdí rodič svojím podpisom, ktorým sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Za použitie samotestov je zodpovedný rodič, jeho povinnosťou je vykonanie samotestu nahlásiť škole – ideálne prostredníctvom edupage (žiadosti,vyhlásenia - domáci AG samotest - výsledok). Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole neodkladne oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní. Samotesty je odporúčané vykonávať 2x do týždňa (pondelok a štvrtok) a pri výskyte príznakov ochorenia COVID-19.

          • Oznam ŠKD

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje rodičom a zákonným zástupcom, že ŠKD bude opäť v riadnej prevádzke (pre všetkých zapísaných žiakov) od pondelka - t. j. 17. 1. 2022.

             

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • Zisťovanie záujmu o domáce antigénové samotesty II.

          • Milí rodičia,

            spúšťame nové prihlasovanie a zisťujeme záujem z Vašej strany o domáce anitgénové samotesty pre žiakov. Preto Vás chceme poprosiť, aby ste sa všetci opäť nanovo vyjadrili, či máte záujem o objednanie ďalších samotestov. Prihlasovanie je spustené od dnešného dňa - t. j. 10. 1. 2022 a ukončené bude 13. 1. 2022 o 12.00 hod. (štvrtok). Prihlásiť sa môžu elektronickou formou cez EDUPAGE (konto rodiča - PRIHLASOVANIE) aj tí rodičia, ktorí doposiaľ samotesty nemali objednané.

            Tiež by sme chceli poprosiť tých rodičov, ktorých deti budú navštevovať ŠKD, aby si zabezpečili samotesty a po prípadnom spustení prevádzky ŠKD ich 2-krát týždenne otestovali.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že pri nástupe do školy - 10. 1. 2022 je potrebné vypísať POTVRDENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI (v elektronickej podobe).

            Žiaci, ktorí majú domáce antigénové testy, ich môžu využiť na testovanie (dobrovoľné), ale potom je nutné, aby rodičia nahlásili VÝSLEDKY testovania (elektronicky - aj v prípade negatívneho výsledku).

            Rodičia, ktorí si doposiaľ nevyzdvihli objednané antigénové testy - tak môžu urobiť v pondelok - 10. 1. 2022 v čase od 8.30 hod. - do 15.30 hod.

            ŠKD od 10. 1. 2022 ešte nebude v prevádzke.

          • Vianočné prianie

          •      Veselé Vianoce, pokojné sviatky, nech máte čas na rozprávky, nech sa na Vás šťastie smeje, nech Vás láska v srdci hreje, nech Vás zdravie sprevádza i v roku 2022, ktorý prichádza.

                                                                                                                   Praje kolektív ZŠ s MŠ Torysa

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • V dňoch od 24.9.2021 do 10.12.2021 sme v našej škole uskutočnili verejnú zbierku "Biela pastelka" , ktorá patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Zbierka prebiehala formou stacionárnych pokladničiek, ktoré boli umiestnené v priestoroch ZŠ a MŠ. Aj touto formou sme prispeli sumou 108,20 eur na zlepšenie života ľudí, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Aj vďaka Vám sa mnohým ľuďom otvorí nová kapitola samostatného a radostnejšieho života.

            Za všetky Vaše príspevky ĎAKUJEME!

            Mgr. Martina Slaninová

          • 3. miesto - ,,MOJA DEDINA, AKO JU VIDÍM JA"

          • Žiakov našej školy sme zapojili do výtvarnej súťaže ,,Moja dedina, ako ju vidím ja“. Cieľom súťaže bolo výtvarne stvárniť miesta, kde deti vyrastajú, kde sa chodia hrávať. Kresbami mali poukázať, prečo je život na dedine zaujímavý, kam vedú ich kroky na prechádzkach s rodičmi, starými rodičmi aj kamarátmi. Svojimi detskými očami, tak žiaci stvárnili krásu dedinského života. V tejto súťaži žiak Branko Varholik získal krásne 3. miesto.

            Brankovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa originálnych nápadov!

            Mgr. Karin Adamková

             

          • Preberanie Ag testov na domáce testovanie

          • Oznamujeme rodičom, ktorí prejavili záujem o domáce testovanie antigénovými testami, že ďalších 5 kusov si môžu vyzdvihnúť v pracovných dňoch od 8.12. do 10.12 (streda, štvrtok, piatok) v čase od 8:00 do 15:30 na vrátnici školy s dodržaním protiepidemiologických opatrení (rúško, dezinfekcia, odstup).

          • ANJEL VIANOC – celoslovenská výtvarná súťaž

          • Vianočnú atmosféru nemôžeme objať, ani sa jej dotknúť, no môžeme ju cítiť a prežívať. Každoročne sa nesie v znamení dobrých ľudí a anjela. Aj tento rok sme našich žiakov zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže ANJEL VIANOC. Čestné uznanie za ,,Veselého anjela“ bolo udelené Magdalénke Sabolovej, ktorej srdečne blahoželáme. Vystavené práce žiakov si môže každý pozrieť v Art klube Tatranskej galérie do 28. 2. 2022.

            Mgr. Karin Adamková

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Torysa
      • 051/4597247
      • Torysa 26 082 76 Torysa Slovakia
      • 37942247
      • 2021882643
      • SK42 0200 0000 0018 8673 7558
      • SK47 0200 0000 0018 8673 7953
      • Mgr. Stanislav Holovač tel.: 051/4597247 mob.: 0910708374 e-mail: riaditel@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Anežka Angelovičová tel.: 051/4597247 e-mail:anezkaangelovicova@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Jana Hovancová tel.:051/4597353 e-mail: hovancovajana@zssmstorysa.sk
      • Magdaléna Sabolová tel.: 0918 733 919 e-mail: magdalenasabolova@zssmstorysa.sk
      • Pedagogickí a odborní zamestnanci školy poskytujú zákonným zástupcom žiakov pedagogické a odborné poradenstvo v čase konzultačných hodín. Odporúča sa zákonným zástupcom vopred sa na termíne konzultácie dohodnúť z dôvodu nepredvídateľných okolností (napr. zastupovanie a pod.) Mgr. S. Holovač (riaditeľ školy) - pondelok 13:00 - 15:00 hod. - utorok 13:00 - 15:00 hod. Mgr. A. Angelovičová - utorok 12:30 - 13:00 hod. - štvrtok 12:30 - 13:00 hod. Mgr. K. Adamková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. A. Andraščíková - utorok 13:00 - 13:30 hod. - štvrtok 13:00 - 13:30 hod. Mgr. M. Bujňaková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Bujňáková (ŠKD) - utorok 10:30 - 11:00 hod. - štvrtok 10:30 - 11:00 hod. Mgr. A. Čabáková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Farkašová - pondelok 13:45 - 14:15 hod. - streda 13:45 - 14:15 hod. Mgr. G. Michalíková - štvrtok 13:30 - 14:00 hod. Mgr. J. Višňovský - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod.
    • Prihlásenie