• ŠKD

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa oznamuje rodičom a zákonným zástupcom, že ŠKD bude opäť v riadnej prevádzke (pre všetkých zapísaných žiakov) od pondelka - t. j. 10. 5. 2021.

             

            Mgr. S. Holovač, riaditeľ školy

          • Testovanie žiakov od 03.05.2021

          • Na základe uznesenia vlády SR č. 229/2021 z 28. apríla 2021 je od 29. apríla 2021 zrušená podmienka preukazovať sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 pre žiakov  základných škôl a zákonného zástupcu žiaka 1.stupňa a zákonného zástupcu dieťaťa MŠ pri prezenčnej forme vzdelávania sa v škole, ak je okres v ružovej alebo v červenej farbe. Okres Sabinov sa nachádza v červenej farbe,  viď  https://www.minedu.sk/mapa-covid-skolsky-automat/ .

            Naďalej platí, že rodič potvrdzuje vyhlásenie o bezinfekčnosti. (pozri príloha, alebo cez EduPage).

            Odporúčame žiakom, zákonným zástupcom žiakov a zamestnancom školy využívať možnosť otestovať sa antigénovými testami.

            Podrobné pravidlá a odporúčania pre školy, vrátane aktualizovaných manuálov pre školy (školský semafor) a prehľadných infografík zverejňuje ministerstvo školstva na svojom webe a sú aj prílohou tohto oznámenia. 

             Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

             

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-3-5-2021/?fbclid=IwAR01HeTAaOzaikG67FebbMWo04ekQGVSdpi_AdM0rcwBkIL2yZXtWT5_cvY

        • DEŇ ZEME
          • DEŇ ZEME

          • Planéta Zem má svoj sviatok. Deň Zeme už tradične  oslavujeme 22.apríla. Aj tento rok si naša škola pripomenula tento deň. Vyučovanie bolo obohatené o  rozhovory,  rôzne prezentácie a zaujímavé aktivity spojené s ochranou životného prostredia.Musíme si uvedomiť, že ochrana prírody a životného prostredia je nevyhnutnou podmienkou pre zachovanie našej planéty, našej matky Zeme.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili aktivít ku Dňu Zeme.

            Mgr. A. Andraščíková

             

          • OZNAM ŠKD

          • Milí rodičia a žiaci, 

             

            od 3.5.2021 (od pondelka) bude ŠKD opäť v prevádzke pre žiakov I.A, I.B, II.A, II.B.

            Žiaci ostatných ročníkov pokračujú v režime vyučovania ako doteraz.

             

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

          • Zápis dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v školskom roku 2021/2022

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa oznamuje, že zápis detí narodených v rokoch 2014/2015 sa uskutoční v utorok 13. 4. 2021 v čase od 12.00 hod. - 16.00 hod. Zápis sa uskutoční bez prítomnosti detí. Prosíme, aby na zápis prišiel osobne jeden z rodičov a doniesol aj rodný list dieťaťa, kartičku poistenca dieťaťa, občiansky preukaz. Zápisu sa zúčastnia aj rodičia detí s minuloročným odkladom povinnej školskej dochádzky. Prosíme, aby ste uprednostnili podávanie prihlášok vzhľadom k aktuálnej situácii v elektronickej podobe. Elektronická prihláška do 1. ročníka 2021/2022 bude zverejnená na našej webovej stránke až od 7. 4. 2021. 

             

            ZMENA: ODKLAD DO ŠKOLY SA RUŠÍ, NAHRÁDZA HO POKRAČOVANIE PLNENIA POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA V MŠ

            Doposiaľ, ak dieťa nebolo na školu pripravené, podával rodič riaditeľovi základnej školy žiadosť o odklad. Ten je od 1. 1. 2021 zrušený. 

            Ak dieťa po dovŕšení 6 rokov nedosiahne školskú spôsobilosť, bude potrebné požiadať zástupkyňu materskej školy o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole, o čom bude vydané rozhodnutie.

            Potrebný bude

            - písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,

            - písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast, 

            - informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

             

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

        • OZNAM O ZBERE SABI VIEČOK A TETRAPAKOV
          • OZNAM O ZBERE SABI VIEČOK A TETRAPAKOV

          • Milí školáci !

            Súťaž v zbere sabi viečok a tetrapakov končí 21.5.2021. Žiaci môžu nazbierané viečka nosiť do školy priebežne. Termín na odovzdanie tetrapakov bude určený. Nezabudnúť napísať meno, počet a hmotnosť.

            Pre jednoduchšie počítanie ( váženie) info : cca. 34,5 KS tetrapaku = 1kg, viečka zrátať na ks.

            Mgr. Agáta Andraščíková

             

          • Vyučovanie od 15.03.2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje zákonným zástupcom, že od pondelka 15.03.2021  na základe rozhodnutia ministra školstva a so súhlasom zriaďovateľa bude obnovená prevádzka MŠ a ZŠ, prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a pre žiakov, ktorých podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            Naďalej platí podmienka negatívneho testu na COVID 19 zamestnancov a aspoň jedného zo zákonných zástupcov (alebo výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania) nie staršieho ako 7 dní. Ten sa preukazuje Vyhlásením zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19 (alebo výnimky) - túto kópiu je možné pridať ako prílohu v elektronickom vyhlásení alebo v papierovej podobe. Kópie v listinnej podobe budú skartované/resp. len k nahliadnutiu a elektronické budú po odkontrolovaní následne vymazané.

            Bez čestného vyhlásenia nie je možné zúčastniť sa vyučovania.

            Toto Čestné vyhlásenie sa za žiakov  dá podať aj cez rodičovský účet na stránke EDUPAGE v záložke Úvod – Žiadosti / Prehlásenia – Pridať žiadosť / vyhlásenie) alebo bude k dispozícii aj pri vstupe do budovy školy.

            Možnosť na testovanie: V sobotu 13. marca 2021 v čase od 8:00 hod do 18:00 hod v priestoroch zdravotného strediska v Toryse. 

          • DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE V ZŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Torysa oznamuje rodičom žiakov základnej školy, že z dôvodu výskytu pozitívneho prípadu ochorenia Covid-19, bude od 1.marca až do odvolania výchovno-vzdelávací proces pokračovať dištančnou formou.

            MŠ bude od 1.marca v prevádzke. Naďalej platí pre MŠ podmienka negatívneho testu na Covid 19 zamestnancov a aspoň jedného zákonného zástupcu (alebo výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania) nie staršieho ako 7 dní. Ten sa preukazuje Vyhlásením zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a negatívnom teste, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19 (alebo výnimky).

            Možnosť testovania: V sobotu 27. februára 2021 v čase od 8:00 hod. do 16:00 hod. v priestoroch zdravotného strediska v Toryse. 

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

          • Prerušenie prezenčného vyučovania

          • Oznamujeme zákonným zástupcom a žiakom, že prezenčná výučba bola prerušená od piatku 19. 2. 2021 z dôvodu pozitívneho prípadu ochorenia Covid 19. O nástupe do školy po prázdninách Vás budeme včas informovať.

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

          • Dištančné vzdelávanie

          • Riaditeľ školy oznamuje zákonným zástupcom a žiakom školy, že od piatku 19. 2. 2021 (vrátane) prechádzame na dištančné vzdelávanie (z domu). O ďalších zmenách Vás budeme včas informovať.

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

          • OZNAM O TESTOVANÍ

          • Oznamujeme zákonným zástupcom, že v pondelok 15.02.2021 bude opäť potrebné, aby zákonní zástupcovia žiakov ZŠ zaslali prostredníctvom EDUPAGE portálu vyhlásenie o bezinfekčnosti. Výsledok alebo kópiu negatívneho RT-PCR tesu /antigénového testu /výnimky z testovania jedného zo zákonných zástupcov žiakov, donesú žiaci v pondelok  k nahliadnutiu. Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď dosiahli vek 10 rokov.

            ŠKD nebude v prevádzke ani v budúcom týždni, t.j. 15.02.-19.02.2021.

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

            VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI

          • OZNAM O ŠKD

          • ŠKD z dôvodu protiepidemiologických opatrení nebude v prevádzke od 8. 2. - 12. 2. 2021. Ďakujeme za porozumenie.

          • Informácie pre dotknuté osoby

          • INFORMÁCIE PRE DOTKNUTÉ OSOBY

            o dobrovoľnom súhlase k spracúvaniu dokladov preukazujúcich negatívny test na ochorenie COVID-19 alebo predloženie výnimky pre prevádzkovateľa

             

            V súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje Smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, prevádzkovateľ informuje dotknuté osoby – zamestnancov, žiakov, zákonných zástupcov žiakov o spracúvaní ich osobných údajov získaných predložením kópie potvrdenia o negatívnom výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 alebo výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke.

            1.Totožnosť a kontaktné údaje prevádzkovateľa

             

            Názov školy/školského zariadenia    ZŠ s MŠ Torysa

            (alebo zriaďovateľa, ak škola alebo školské zariadenie nemá právnu subjektivitu)

            IČO:                                                    37942247

            sídlo:                                                  Torysa 26, 082 76 Torysa

            webové sídlo:                                     https://zstorysa.edupage.org/

             

            2.Kontaktné údaje zodpovednej osoby prevádzkovateľa

             

            Zodpovednú osobu prevádzkovateľa možno kontaktovať s otázkami týkajúcimi sa spracúvania osobných údajov dotknutých osôb a vo veci uplatňovania ich práv uvedených nižšie na e-mailovej adrese: admin@zstorysa.edu.sk

            3.Práva dotknutých osôb

             

            • Právo na prístup: máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje spracúvame. Vo väčšine prípadov Vám budú Vaše osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej podobe, pokiaľ nepožadujete iný spôsob ich poskytnutia. Ak ste o poskytnutie týchto informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.
            • Právo na opravu: prijímame primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak sú Vaše osobné údaje, ktorými disponujeme nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím, neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.
            • Právo na výmaz (na zabudnutie): máte právo nás požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov, napríklad v prípade, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracúvania. Vaše právo je však potrebné posúdiť z pohľadu všetkých relevantných okolností. Napríklad, môžeme mať určité právne a regulačné povinnosti, čo znamená, že nebudeme môcť Vašej žiadosti vyhovieť.
            • Právo na obmedzenie spracúvania: za určitých okolností máte ako dotknutá osoba právo požiadať nás o obmedzenie spracúvania Vašich osobných údajov . Ide napríklad o prípady, keď si myslíte, že osobné údaje, ktoré o Vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si myslíte, že už Vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať.
            • Právo na prenosnosť údajov: za určitých okolností máte právo požiadať nás o prenos Vašich osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, inému prevádzkovateľovi. Právo na prenosnosť sa však týka len osobných údajov, ktoré sme od Vás získali na základe súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste zmluvnou stranou a zároveň sa spracúvanie predmetných osobných údajov vykonáva automatizovanými prostriedkami a prenos týchto osobných údajov je technicky možný.
            • Právo namietať: máte právo namietať voči spracúvaniu údajov, ktoré je založené na našich oprávnených záujmoch alebo za účelom splnenia nám zverených úloh vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci. V prípade, ak nemáme preukázateľný legitímny oprávnený dôvod na predmetné spracúvanie Vašich osobných údajov a Vy podáte námietku, nebudeme Vaše osobné údaje ďalej spracúvať.
            • Právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov: ak sa domnievate, že spracúvaním Vašich osobných údajov dochádza k porušovaniu Vašich práv ako dotknutej osoby, máte právo podať návrh na začatie konania v zmysle ustanovenia § 100 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na príslušný dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; mail: statny.dozor@pdp.gov.skhttps://dataprotection.gov.sk. V prípade podania návrhu elektronickou formou je potrebné, aby spĺňal náležitosti podľa § 19 ods. 1 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok).

            4.Účel spracúvania osobných údajov

            Overenie oprávnenia na vstup do vnútorných a vonkajších priestorov škôl zaradených do siete škôl a školských zariadení je upravené v uznesení vlády SR č. 760 zo 4. decembra 2020 k návrhu podmienok obnovia prezenčného vyučovania v školách (od 5. ročníka základnej školy a stredných školách) a prevádzky v školských zariadeniach.

            5. Právny základ

            Bod B.1. uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 760 zo 4. decembra 2020 k návrhu podmienok obnovia prezenčného vyučovania v školách (od 5. ročníka základnej školy a stredných školách) a prevádzky v školských zariadeniach, súčasne § 13 ods. 1, písm. d) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            6. Kategória príjemcov

            Pokiaľ to nebude vyžadovať všeobecne záväzný právny predpis, získané osobné údaje nebudú poskytované tretím osobám.

            7. Doba uchovávania osobných údajov

            Osobné údaje sa uchovávajú po dobu splnenia účelu alebo do odvolania súhlasu.

            8. Prenos osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii a automatizované rozhodovanie

            Prenos osobných údajov do tretích krajín alebo medzinárodnej organizácii sa neuskutočňuje.

            Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa nevykonáva.

        • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU
          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

          • Dňa 13.1.2021 sa naša žiačka A. Šuhajová (4.ročník) zúčastnila okresného kola online Olympiády z anglického jazyka kategória 1A, v ktorej zvíťazila a postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční 10.2.2021. Výherkyni srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v krajskom kole.

            Saška, do toho!

            Mgr. M. Bujňaková

          • OZNAM

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Torysa oznamuje rodičom, že od 08.02.2021 sa bude na našej škole vzdelávať prezenčnou formou.

            V zmysle uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ bude potrebný negatívny test zamestnanca a negatívny test zákonného zástupcu.

            Testovanie bude prebiehať v Zdravotnom stredisku Torysa dňa 06.02.2021 od 8:00 do 18:00 hod. Testovania sa musí zúčastniť aspoň jeden zákonný zástupca dieťaťa/žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti. Riaditeľom poverené osoby pri vstupe detí a žiakov kontrolujú kópiu potvrdenia o negatívnom výsledku RT-PCR alebo antigénového testu, ktorá bude súčasťou čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Čestné výhlásenie je v prílohe tohto oznamu.

            MŠ bude tiež od 08.02.2021 v prevádzke, podmienky testovania zákonných zástupcov a zamestnancov sú rovnaké ako pri ZŠ.

             

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

            Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti(1).docx

        • ANJEL VIANOC – celoslovenská výtvarná súťaž
          • ANJEL VIANOC – celoslovenská výtvarná súťaž

          • V decembri 2020 sme sa so žiakmi zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže ANJEL VIANOC. Žiaci popustili uzdu fantázie a vytvorili zaujímavé práce s motívom anjela. Čestné uznanie za originálnu prácu získala žiačka MAGDALÉNKA SABOLOVÁ (3. A).

            Magdalénke blahoželáme a prajeme veľa tvorivých nápadov!

            Mgr. Karin Adamková

          • OZNAM

          • Milí rodičia a žiaci,

                 prostredníctvom EDUPAGE Vám boli zaslané výpisy polročných vysvedčení, pozrieť si ich môžete po prihlásení do svojho konta a taktiež aj podpísať, že boli doručené. Odkaz na stránku, kde si môžete pozrieť návod ako sa dostať k výpisu známok v mobilnej aplikácii, prikladáme nižšie.

                 Chceme Vám pripomenúť, že polročné prázdniny 1. 2. 2021 boli zrušené, pokračujeme dištančným vzdelávaním v pondelok podľa rozvrhu tak, ako počas minulého týždňa.

            ODKAZ: Žiak/rodič - ako si pozriem výpis známok v mobilnej aplikácii?

            Mgr. Stanislav Holovač, riaditeľ školy

        • Verejná zbierka "BIELA PASTELKA"
          • Verejná zbierka "BIELA PASTELKA"

          • Milí rodičia!

            Naša škola sa zapojila do verejnej zbierky "BIELA PASTELKA", ktorú vyhlásila Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

            Zbierka na našej škole prebiehala od 18. septembra do 7. decembra formou stacionárnych pokladničiek, ktoré boli umiestnené v priestoroch školy a obecného úradu.

            Spoločne sme do tejto zbierky prispeli sumou 126,10 €.

            Výnos je každoročne použitý na bezplatné poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie slabozrakým a nevidiacim ľuďom, ktoré im pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            VŠETKÝM VÁM ĎAKUJEME!

            Mgr. Jana Skladaná

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Torysa
      • 051/4597247
      • Torysa 26 082 76 Torysa Slovakia
      • 37942247
      • 2021882643
      • SK42 0200 0000 0018 8673 7558
      • SK47 0200 0000 0018 8673 7953
      • Mgr. Stanislav Holovač tel.: 051/4597247 mob.: 0910708374 e-mail: riaditel@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Anežka Angelovičová tel.: 051/4597247 e-mail:anezkaangelovicova@zssmstorysa.sk
      • Mgr. Jana Hovancová tel.:051/4597353 e-mail: hovancovajana@zssmstorysa.sk
      • Magdaléna Sabolová tel.: 0918 733 919 e-mail: magdalenasabolova@zssmstorysa.sk
      • Pedagogickí a odborní zamestnanci školy poskytujú zákonným zástupcom žiakov pedagogické a odborné poradenstvo v čase konzultačných hodín. Odporúča sa zákonným zástupcom vopred sa na termíne konzultácie dohodnúť z dôvodu nepredvídateľných okolností (napr. zastupovanie a pod.) Mgr. S. Holovač (riaditeľ školy) - pondelok 13:00 - 15:00 hod. - utorok 13:00 - 15:00 hod. Mgr. A. Angelovičová - utorok 12:30 - 13:00 hod. - štvrtok 12:30 - 13:00 hod. Mgr. K. Adamková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. A. Andraščíková - utorok 13:00 - 13:30 hod. - štvrtok 13:00 - 13:30 hod. Mgr. M. Bujňaková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Bujňáková (ŠKD) - utorok 10:30 - 11:00 hod. - štvrtok 10:30 - 11:00 hod. Mgr. A. Čabáková - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod. Mgr. M. Farkašová - pondelok 13:45 - 14:15 hod. - streda 13:45 - 14:15 hod. Mgr. G. Michalíková - štvrtok 13:30 - 14:00 hod. Mgr. J. Višňovský - utorok 13:00 -13:30 hod. - štvrtok 13:00 -13:30 hod.
    • Prihlásenie